Защо парламентът трябва да приема минимална заплата? Това каза служебният премиер Гълъб

...
Защо парламентът трябва да приема минимална заплата? Това каза служебният премиер Гълъб
Коментари Харесай

Служебният премиер: Защо парламентът трябва да приема минимална заплата?

Защо Народното събрание би трябвало да приема минимална заплата? Това сподели служебният премиер Гълъб Донев в парламента по време на дебатите по удължение на закона за бюджета, откакто стана ясно, че решението отива в ръцете на кабинета.

" Това постоянно е било ангажимент и функционалност и обвързване на Министерски съвет, след съвещания със обществените сътрудници, каквито се организират и през днешния ден, " съобщи Донев.

Той уточни, че не може да се съгласи и с изказванието, че бюджетът не е обществен. " Всичките 6,6 % недостиг са на първо място от обществени разноски, които са гласувани през 2022 година, с актуализацията на бюджета от юни и актуализацията на пенсиите от месец октомври тази година ", добави министър председателят, съобщи настоящо.ком.

Той отговори на депутатски въпроси, свързани с разпореждания от удължаването на държавния бюджет, в които се планува опция за 12 милиарда евро заем. От левицата настояха министър-председателят да даде неговите пояснения и визии за какви разноски става въпрос. 

Донев разяснява, че това са средства за гарантиране на падежи, които предстоят през март тази година за покриване на заплащания по външни задължения, поети от България и гласувани от Народно събрание. " Вие сте взели участие и знаете какви са тези 12 милиарда евро. Те не идват в този момент и през днешния ден вие сте били директни участници в гласуването на тези 12 милиарда евро ", добави Донев.

" Не сте прави да внушавате на българските жители, че има нещо прикрито и подмолно, което минава през Закона за удължение действието на държавния бюджет 2022 година ", безапелационен бе министър председателят.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР